Buitenritten

 

Manege Hippo d'Or Nieuwvliet biedt het hele jaar door buitenritten op het strand aan. Wij organiseren buitenritten van 1 uur, de ritten worden altijd door een van onze gediplomeerde instructeurs begeleid.

Het is in principe voor iedere ruiter mogelijk aan een buitenrit deel te nemen. Er zijn echter een paar voorwaarden:
  • Een goedgekeurde cap en rijlaarzen of jodphurs mét chaps zijn verplicht*
  • Ervaring is vereist (minimaal 2 jaar rijervaring bij een manege)
  • Een proefrit is voor nieuwe ruiters altijd verplicht
  • De ruiter is 12 jaar of ouder
    *Cap en laarzen kunnen geleend worden.

Proefrijden

Tijdens het proefrijden kijkt de instructeur of je goed rijdt. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt stappen, draven en galopperen, zonder het zadel of de manen vast te houden. Je zit in balans en kunt in draf lichtrijden en doorzitten en in galop de verlichte zit laten zien. Het proefrijden duurt, afhankelijk van het aantal personen, tussen de 15 en 30 minuten.

Proefrijden is altijd verplicht. Bij goed gevolg hoef je niet meer proef te rijden. De proefrit vindt altijd voorafgaand aan de buitenrit plaats.
 

Op het strand

 

Tijdens de buitenritten van Manege Hippo d"Or Nieuwvliet rijden we in stap, draf en galop. De instructie zal altijd een teken geven wanneer er harder of zachter wordt gereden. Bij onze ritten is veiligheid altijd het belangrijkste.

Door de branding rijden is een prachtige belevenis voor iedere ruiter. Wij bieden in principe dagelijks de mogelijkheid deel te nemen aan een strandrit.
 

Reserveren

 

Een proefrit en/of buitenrit reserveren is op meerdere manieren mogelijk. Je komt tijdens je vakantie bij ons langs en reserveert een rit. Of je boekt van tevoren je rit. Let daarbij wel op dat het in het hoogseizoen en met feestdagen drukker is, en je dus tijdig reserveert. LET OP: U kunt tot twee weken voor de gekozen datum online reserveren!

Wanneer je van tevoren boekt, is dit enkel mogelijk wanneer de planning voor de maand waarin je wilt boeken op onze website beschikbaar is. De planning vind je hier. Via het contactformulier kun je ons eenvoudig berichten. Correspondentie kan alleen via de mail verlopen, omdat we voor een volledige inschrijving een aantal gegevens van je nodig hebben. De betaling van de ritten dient direct na bevestiging te gebeuren om je rit definitief te maken.

Wanneer je bij ons een vakantiewoning huurt, kun je bij het boeken van je woning al doorgeven op welke dagen je wilt rijden. Ook wanneer de planning voor die maand nog niet beschikbaar is. 

Wil je met een groep komen rijden? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden! 

Tarieven:

Proefles € 15,00
   
Buitenrit (1 uur) € 30,00

*Niet het gehele jaar door beschikbaar