Buitenritten

Manege Hippo d'Or Nieuwvliet biedt het gehele jaar door buitenritten aan. Wij organiseren buitenritten van zowel 1 uur als 2 uur, waarbij er altijd onder begeleiding van één van onze gediplomeerde instructrices wordt gereden.

In principe is het voor iedereen mogelijk deel te nemen aan één van de door manege Hippo d'Or Nieuwvliet georganiseerde buitenritten. Er zijn echter een paar voorwaarden waaraan voldaan moet worden:
  • Een veiligheidscap en rijlaarzen of jodphurs met chaps zijn altijd verplicht*
  • De persoon die mee wil rijden moet rijervaring hebben (minimaal 2 jaar rijden bij een manege)
  • Een éénmalige proefles is altijd verplicht
  • De persoon die mee wil rijden is 12 jaar of ouder.
    * Een veiligheidscap en rijlaarzen zijn bij ons te huur.

Proefrit

Tijdens de proefrit kijkt onze gediplomeerde instructrice naar hoe jij als ruiter/amazone rijdt. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt zitten in stap, draf en galop, en dat je je niet vasthoudt aan het zadel of het bokriempje. Ook vragen wij je door te zitten in draf en galop, tevens vragen wij verlichte zit in draf en galop.

De proefrit is te allen tijde verplicht en bij goed gevolg eenmalig. De proefles vindt dagelijks vooraf aan de buitenrit plaats en duurt afhankelijk van de groepsgrootte 15 - 30 minuten.

Op het strand

Tijdens de buitenritten van manege Hippo d'Or Nieuwvliet wordt er in principe gestapt, gedraafd en gegaloppeerd. Waar dit gebeurt wordt aangegeven door de instructie en veiligheid staat daarbij altijd voorop.

Rijden op het strand en door de branding is een prachtige ervaring voor iedere ruiter, de mogelijkheid om op het strand te rijden bieden wij dan ook in principe dagelijks.

Reserveren

Reserveren van een proefles en/of buitenrit is bij ons in de kantine mogelijk, ook kunt u vooraf via e-mail makkelijk reserveren. U ontvangt van ons een factuur met een iDeal betaalknop waarmee u makkelijk en veilig kunt betalen. In het hoogseizoen is het niet mogelijk kort dag online te reserveren. U dient dan vooraf langs te komen.

Wenst u meer informatie, dan kunt u ons uiteraard altijd bellen of een e-mail sturen.

Heeft u bij ons een vakantiewoning gehuurd? Dan kunt u bij uw reservering aangeven hoe vaak u wilt rijden, wij kunnen uw rijlessen en buitenritten dan inplannen.

FNRS

Ben je in het bezit van een FNRS-ruiterpaspoort? Dan kun je deze meenemen en bij ons af laten tekenen!

Tarieven:

Proefles € 12,50
   
Buitenrit (1 uur) € 27,50
Buitenrit (2 uur)* € 55,00
*Niet het gehele jaar door beschikbaar