Tijdens uw vakantie paardrijden

Voor vakantiegasten in de regio west Zeeuws-Vlaanderen bieden wij de mogelijkheid tijdens de vakantie deel te nemen aan strandritten, groepslessen en privélessen. 


Groepslessen/privélessen

Groepslessen worden bij ons gegeven met maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte overblijft om netjes te rijden. Om aan een groepsles deel te kunnen nemen, moet u zeker zijn in stap, draf en galop en moet u goed kunnen sturen. Als u aan deze voorwaarde niet voldoet, bevelen wij u een privéles of een duoles aan. Hier kan de instructie meer aandacht geven aan u en uw verbeterpunten.

Mocht u nog helemaal niet kunnen rijden en gewoon eens een keer een poging willen wagen, is het aan te bevelen een privéles te nemen. De instructie kan dan voldoende aandacht geven aan u en op deze manier is ook de veiligheid van u en het paard gewaarborgd.


Strandritten

Voordat u deel kunt nemen aan een strandrit, is het bij ons verplicht eenmalig een proefles te rijden. Een proefles houdt een eenmalige groepsles in. De instructie zal in deze les beoordelen of u voldoende goed kunt rijden en of de combinatie paard en ruiter past. 

Als richtlijn geldt dat u minimaal 2 jaar wekelijks les moet hebben gehad. 

Nadat u eenmaal een proefles heeft gereden en uw vaardigheden goed genoeg zijn, kunt u onbeperkt deelnemen aan de strandritten. Meer informatie over de strandritten vindt u hier


Ponystappen voor de kleintjes

Voor kleine kinderen die nog niet kunnen rijden (of nog niet goed genoeg rijden voor een buitenrit) bieden wij een alternatief. Bij het ponystappen mogen ook de kleintjes een buitenrit maken op één van onze brave pony's. Een begeleider (ouder, verzorger, ouder dan 12 jaar) houdt de pony vast en loopt ernaast. Als het weer het toelaat vindt het ponystappen buiten plaats, bij slecht weer blijven we in de rijbaan. Het buiten stappen vindt altijd plaats onder begeleiding van één van onze medewerkers/vrijwilligers.


De prijzen vindt u bij de tarieven onder manege of door hier te klikken.
 

Belangrijk: 

U kunt alleen persoonlijk ter plekke boeken! Komt u dus het liefst de eerste dag van uw vakantie langs om een afspraak te maken. Dit geldt niet voor bezoekers van onze eigen vakantiewoningen. Bij de boeking van uw vakantiewoning kunt u aangeven of en hoe vaak u lessen of strandritten wilt boeken.